Surfing carabao


Edeltäneet päivät ovat olleet oudon veteliä. Rakennuksella ei tunnut tapahtuvan mitään ihmeellistä, jotenkin odottava tunnelma. Toki rakennuksella asiat edistyvät mutta hetkeen ei ole tullut sellaisia isoja juttuja kuten seinän nouseminen parin päivän aikana. Nyt on kiinnitetty tulevan bambu-seinän tukipalkkeja, kaivettu viemäriputkia maahan jne.

Vaikka toisaalta siellä tapahtuu myös liikaa. Keskustelin viime viikolla työntekijämme kanssa siitä että mitä ruohoa kannattaisi laittaa ja milloin se kannattaisi istuttaa. Täällä käytetään kahta erilaista ruohoa, bermuda- ja carabaoruohoa. Toinen on pehmeempää mutta toinen kestää kovempaa kulutusta mutta on aika karkeaa. Ruohon istuttamisen ajankohdasta olen kuullut kaksi eri mielipidettä. Kannattaa istuttaa sadekaudella koska nurmikko saa riittävästi vettä. Ei kannata istuttaa sadekaudella koska liika vesi mädättää ruohon juuret.

Kävimme Surigaossa tekemässä viimeisiä valintoja koskien kylpyhuoneen kalusteita. Viime kerralla kun olimme yötä Surigaossa oli perhe muuttanut tontille. Tällä kertaa kukaan ei muuttanut tontille mutta sen sijaan mitäköhän ruohoa kannattaa istuttaa- keskustelu oli jotenkin onnistunut muuttumaan käytännöksi. Kun tulin Surigaon jälkeen tontiille oli ranta ja etupiha vedetty tasaiseksi. Onneksi sentään olivat jättäneet puut. Pitäisi muistaa että jos et ole tekemässä asiaa heti nyt välittömästi niin älä sano siitä sanaakaan työntekijöillesi.

Paikkamme nimeksi on päätetty antaa Surfing Carabao. Carabao tarkoittaa vesipuhvelia. Myös logot ovat valmiina. Iso kiitos Jussille loistavasta logosta! Omasta mielestäni jokainen värivaihtoehto on hieno. Perhanan vaikea päättää mitä alettaisiin käyttämään virallisesti. Ensimmäisessä logo vaihtoehdossa lukee alhaalla beach houses- juuri sitä me tarjoamme. Ja toisessa versiossa lukee alla never grows old. Tämä tulee filippiiniläisestä sanonnasta, only carabao grows old, vain vesipuhveli kasvaa vanhaksi. Tämä tarkoittaa sitä että vesipuhveli käyttää lihaksiaan ja kun se vanhenee ei se enää pysty tekemään töitä. Mutta ihminen käyttää päätään ja siksi pystyy vanhanakin tekemään paljon erilaisia asioita. Mutta meidän mielestä surffaava vesipuhveli ei koskaan vanhene. -Lee-

Piha puhdistettiin perusteellisesti.

Takaseinä on meressä.

Bambu on alkanut kellastumaan ja kovettumaan.

Onneksi on sentään suojalasit.

Esimies ja palkanmaksu.

​ ​​  ​Surfing carabao

Surfing carabao - beach houses

Surfing carabao

Surfing carabao- ei koskaan vanhene.

#siargao #rakentaminen #filippiinit #surigao #vesipuhveli #bambu #surfingcarabao #surfingcarabao

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT