Työmaaruokala


Vielä vähän eilisestä aiheesta.

Hankalinta on täällä on suhtautuminen siihen, että vaikka tällä hetkellä elämmekin jokapäiväistä elämäämme todella pienellä budjetilla, meillä on valtavasti kaikkea ja niin monella täällä ei ole mitään. Sen asian kanssa joutuu jatkuvasti silmätysten.

Usein joutuu tilanteeseen, jossa joko suoraan tai epäsuorasti kysytään lainaa ja muuta taloudellista apua. Monen tuttavamme silmissä, olemme valtavan rikkaita ja totta onkin, että pienen summan lainaaminen ei meitä vie maalta merelle, mutta loppujen lopuksi ei johda mihinkään, saati auta oikeasti. Yritämmekin aina löytää tavan auttaa niin, että se johtaisi johonkin kestävämpään.

Välillä on myös vaikea ymmärtää erilaista asennetta elämään. Me länkkärit hamstraamme kaikkea pahan päivän varalle ja varmistelemme selustaamme ja elämme sitku- elämää. Täällä on tapana ajatella elämää päivä kerrallaan, kirjaimellisesti, ja talon seinän sijasta raha saatetaankin käyttää videoke-laitteisiin, koska se sillä hetkellä tuntuu tärkeältä.

Tänään tontilla vallitsi jo ihan hyvä tunnelma. Tänään oli rakennusmiesten palkkapäivä ja maksun yhteydessä Lee ymmärsi, miksi sukulaiset alun perin olivat tontille tulleet: ideana oli pitää työmaaruokalaa. Rakennusmiehet kävivät päivittäin Malinaon barangay hallin vieressä syömässä lounasta, ja ilmeisesti sukulaismies oli keksinyt hyvän bisnesidean ja kutsunut naiset kokkaamaan.

Tarmokkaat naiset olivat jo löytäneet vuokra-asunnon tonttimme läheisyydestä josta maksavat noin 1030 pesoa kuukaudessa (eli noin 20 euroa). Mukavuudet eivät varmaan sielläkään ole kovin ihmeelliset, mutta ainakin paljon paremmat kuin työmaakopissa.

Työmiehet opettivat Leetä tänään tasoittamaan seinää, saaden siitä hyvät naurut, sillä laastia oli pääsääntöisesti kaikkialla muualla paitsi seinässä. Kun päälle oli vielä nautittu lasi rommia ja kookospullaa palkkapäivän kunniaksi, tunnelma työmaalla oli taas ennallaan.

Parempi päivä raksalla.

#kulttuurierot #filippiinit #yrittäminen #rakennustyömaa #Siargao #rakentaminen

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT