Bambua mereen


Huomasin äsken että edellisestä päivityksestä on kohta kulunut jo viikko. Kaikenlainen hyödytön ja hyödyllinen touhuaminen on vienyt kaiken huomion. Olemme hakeneet bambun toimittajaa jolta löytyisi riittävän leveää bambua kylpyhuoneen takaseinää varten. Tuore bambu pitää hankkia hyvissä ajoin sillä käsittelyssä menee jonkin verran aikaa ennen kuin sen voi asentaa. Bambusta pitää tehdä hyvin kosteutta ja vettä sietävää, jotta se ei ala lahoamaan. Bambun käsittelyssä ei käytetä kemikaaleja vaan se laitetaan mereen. Kuusi metriä pitkät ja n.15cm olevat bambu kepit laitetaaan makaamaan päiväksi mereen ja illalksi ne nostetaan kuivumaan rannalle. Toimenpide toistetaan vajaan kahden viikon ajan kunnes bambusta on tullut riittävän kovaa. Odotan mielenkiinnolla prosessin edistymistä :- miten meressä uittamalla saadaan kosteutta kestävää bambua? Meille tulee katto nipasta (bambun lehdistä) ja myös ne käsitellään samalla menetelmällä.

Rakennuksella on kaikki sujunut hyvin. Hommat ovat edenneet mukavasti eikä suurempia kommelluksia ole sattunut. Puuta on tuotu paljon ja höylät laulavat ahkerasti. Ensimmäinen mökki on saanut kaikki ikkunan karmit, oven karmit, terassin rungon, lattian tukilaudat, sähköt on vedetty ja nyt seuraavaksi odotetaan lattian ja katon asennusta.

Surffilaudan valmistus on siinä vaiheessa että eilen se sai pintaansa lasikuitukerroksen sekä grafiikat. Omaan lautani päällipuolelle laitettiin kaksi kerrosta lasikuitua, jotta se kestäisi paremmin käyttöä. Nyt laudan pitää kuivua reilun vuorokauden ajan, jonka jälkeen se päälleen vielä yhden kerroksen hartsia(?) ja hionnan. Sen jälkeen siihen asennetaan eväboksit ja kiinnitys leashia varten.

-Lee-

Mökki nr. 1.

Valitettavasti palmu joutuu väsitymään.

Mökki nro 2.

Näkymä ulos mökki nro 2:sta.

Kolmikko. Jokainen hieman eri vaiheessa.

Vaaleampaa ja tummempaa.

Työviikon päätteksi puhelu kotiin.

Palkka- ja rommipäivä.

Sasa siirtyy telineelle.

Asianmukaiset logot.

Logo tulostetaan ohuelle paperille joka laitetaan lasikuitu kerrosten väliin.

Lasikuitua.

Rullasta laudalle.

Hartsin levitystä.

Hyvältä näyttää.

Viimeistelyä.

Ensi viikolla valmis.

#Siargao #bambu #filippiinit #rakentaminen #rakennustyömaa #surffilauta #käsityö #surfingcarabao #Punavuorenranneke

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT