Sasan syntymä


Rakentaminen etenee edelleen myötätuulessa. Tänään myötätuulta oli hieman liian paljon sillä veneet eivät pystyneet kuljettamaan puukuormaa ja laudat ja parrut jäivät tulematta. Hätä ei ollut kovinkaan iso sillä työmiehillä oli vielä täksi päiväksi puutavaraa. Keskimmäinen mökki on alkanut saamaan rappausta pintaan ja kolmannenkin mökin runko on käytännössä katsoen valmis. Ensimmäisen mökin ovien karmit, ikkunat ja terassin runko ovat valmiina. Onneksi vielä on kuitenkin aikaa siihen kun mökkejä aletaan maalaamaan. Vaikka näyttää hieman siltä että ehkä väri löytyi tänään... tai sitten ei. Sitä pitää vielä hieman mutustella.

Oman rakentamisen seuraamisen lisäksi olen päässyt seuraamaan paikallisten kavereiden yrityksen perustamista. He ovat päättäneet perustaa surffilautoja valmistavan yrityksen. Yksi herroista, Din Litangan on aikaisemmin tehnyt lautoja Manilassa, ja nyt kun asiat loksahtivat kohdilleen, hän tarttui mahdollisuuteen ryhtyi valmistamaan niitä täällä. Yrityksen perustaminen on täällä hieman erilaista kuin Suomessa. Aika paljon suoraviivaisempaa. Sen sijaa, että aletaan miettiä, mihin kaikkeen pitää investoida ennen kuin voi tehdä mitään, täällä ryhdytään toimeen sillä mitä on. Kaverit remontoivat hylätyn talon, rakensivat itse telineet ja valot. Vanhasta silitysraudasta tehtiin lankaleikkuri jolla voi sahata styroksia jne. Ei valiteta sitä kun puuttuu tämä ja se työkalu, ja että ei voi, kun ei ole tätäkään konetta. He näkevät enemmän mahdollisuuksia, eli edelleen, mennään sillä mitä on, eikä jätetä tekemättä kun ei ole. Kyse ei kuitenkaan ole mistään pilipali pajasta vaan aikaisemmin näkemäni demolaudat vaikuttavat erinomaisilta. Ihailtavaa yrittämistä.

Päätimme Kaisan kanssa tilata itsellemme custom longboardit. Alla olevissa kuvissa syntyy pajan historian lauta numero 2, Sasa-94. Sain nimetä laudan tyttäreni mukaan ja pohjaan tulee grafiikkana hänen nimensä ja syntymävuosi. Samalla 94 on myös laudan pituus, 9 jalkaa ja 4 tuumaa. Kaisan lauta tulee olemaan numero 3. Ensimmäinen lauta valmistui hyväntekeväisyytenä paikalliselle 5- vuotiaalle pikkupojalle.

Lähipäivinä tulee lisää kuvia ja tarinaa laudan valmistumisesta.

-Lee-

Terassin puutolpan kiinnitys.

Maailman kovin puutolppa.

Maailman kovinta puuta olevat ikkunankarmit.

Laudat valmistuvat täällä- Coco Surfboards.

Pajan remontointi käynnissä.

Nuori apulainen.

Din.

Näin pitkä Sasasta tulee.

Sasa mitattavana.

#rakentaminen #terassi #Siargao #surffaus #filippiinit #yrittäminen #custom

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT