Jouluna rakennetaan


Joulu tuli ja meni mutta vauhti rakennuksella ei paljoa siitä muuttunut. Osa työmiehistä on täältä Siargaolta ja osa miehistä on kotoisin Cebusta. Cebun miehet eivät lähteneet joulunviettoon kotiinsa, vaan jäivät tänne töihin. Jouluaatto oli normaali työpäivä ja 25. päivä tehtiin vain hieman lyhyempi työpäivä, mutta muuten työtahti pysyi samanlaisena pyhien läpi.

Projekti on edennyt mukavasti. Pientä harmia on aiheuttanut joulun aikana materiaalien saatavuus. Raudoitustankojen ja sementin saaminen työmaalle takkuili, mutta sillä välillä tehtiin kolmannen mökin rungon valumuotteja. Tällä hetkellä rakennusprojektiin liittyen on aika vähän kerrottavaa. Joka päivä se etenee, mutta se ei näytä tässä vaiheessa yhtä hurjalta, kuin silloin, kun ensimmäiset valut tehtiin tai kun ensimmäisen mökin seinät alkoivat nousemaan.

Sen sijaan ensi viikolla alkaa mielenkiintoinen, kokonaan uusi vaihe, sillä näillä näkymin ensimmäiseen mökkiin aletaan laittamaan lattiaa tai kattoa. Riippuen siitä mitä materiaaleja tulee ensin. Ensi viikolla meidän pitäisi hakea Surigaosta työkaluja. Sirkkeli, pora ja höyliä on ostoslistalla. Työkalut piti hankkia jo tällä viikolla, mutta turhan kova aallokko ja tuuli on sekoittanut lauttaliikennettä. Siirsimme siis hankitamatkan suosiolla ensi viikolle.

Olemme miettineet, pähkineet ja pohtineet mökkien ulkonäköä. Päävärit tulevat olemaan valkoinen ja ruskea. Mutta olisi mukava löytää "joku juttu" tai yksityiskohta millä mökit erottuisivat ulkonäöllisesti valokuvissa.

-Lee-

Mökin nr 2 seinää.

Mökin nr 2 runko on valmis.

Mökin nr 3 muotteja on alettu tekemään. Kuvissa näkyvä puu peräisin oman tontin kookospalmuista. Runkojen etupuolella olevasta kehikosta saa hyvän käsityksen siitä minkä kokoiset tulevat terassit ovat.

Jokinen tarkistaa tiluksia.

Keskustan rantakadulta.

#Siargao #rakentaminen #työmiehet #joulu #filippiinit #kookospalmu #puu

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT