Oo Tannenbaum


Joulun tulon on täällä voinut kyllä aistia jo pitkään. Joulukoristeita ja valoja riittää. Osa niistä on tehty suurta mielikuvitusta käyttämällä. Esimerkiksi Dapassa kirkon ulkokoristeet on tehty muovisista juomavesisäiliöistä. Niihin liittyen muuten hieno juttu ja muutos on se, että lähes kaikki majoituspaikat tarjoavat ilmaista juomavettä automaatista. Tämä on vähentänyt muovipullojen ostoa huomattavasti. Lapset ovat käyneet laulamassa joulukuun alusta lähtien iltaisin talojen ulkopuolella.

Joulunviettomme oli kokonaisuudessaan melkoisen rauhallista.

Itse jouluaattona suuntasimme aamulla Dakoon surffille ja päivä meni muuten aika normaaleja kaavoja seuraillen. Illalla järkkäsimme majapaikassamme jouluillallisen, jossa oli porukkaa eripuolilta maailmaa, niin paikallisia kuin turistejakin ja ruokakin oli sen mukaista. Söimme mm. vietnamilaisia kevätrullia, grillattua tonnikalaa, kurpitsakeittoa, pizzaa ja pastaa. Paikallisten yksi jouluruuista on muuten pasta. Ihan mukava ilta, mutta me vanhukset menimme nukkumaan jo kymmeneltä.

Joulupäivän aamuna heräsimme viideltä, ja lähdimme mopolla surffille, koska lähispoteilla tuuli liikaa. Alkoi sataa rankasti ja ajomatkaa oli jonkin verran ja pakko sanoa että olin aivan jäässä. Meillä oli kyydissä myös opettajani, joten köröttelimme pikku hiljaa. Olin jo aivan varma että ajelemme turhan takia. Tie päätieltä rannalle oli yhtä mutavelliä, joten hyppäsimme Balongin kanssa pois kyydistä ja Lee paineli yksin mopolla edeltä. Sade taukosi ja kävellessäni kapeata polkuja palmujen katveessa joulupäivän aamuna ennen kuutta, tuli yhtäkkiä ihan mieletön fiilis. Kun saavuimme rantaan, havaitsimme, että olimme ainoat surffarit. Aalto oli pientä, mutta hauskaa, minulle juuri sopivaa opetteluaaltoa, ja maisema oli ihan mieletön sateenkaarineen. Myöhemmin spotille tuli myös kaksi venezuelalaista herraa, ja niin me sitten surffasimme viiden hengen porukallamme niin kauan, kunnes vesi alkoi laskea ja muuttui liian matalaksi.

Lähipäivien tapahtumiin on myös kuulunut ensimmäinen virallinen suomalaisvierailu raksalla. Tapasimme mukavat tytöt Dapassa pankkiautomaatilla, ja olimme aivan äimän käkenä kun he kertoivat että olivat lukeneet blogiamme. Sovimmekin siis, että käymme jonakin päivänä yhdessä raksalla. Eilen sitten menimme ja tuntui mukavalta huomata, että paikka oli heistäkin vierailun arvoinen!

Terveisiä vaan kovasti Sofia, Ansku, Iida ja Henna. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen!

Lounastauko

Kuu paistaa Kenraali Kuun rantaan.

Suomalaisdelegaatio tarkistamassa rantaamme.

#filippiinit #Siargao #surffaus #surf #joulu #suomalaiset #Dapa #rakentaminen #philippines

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT