Kotikylpylä


Tänään olin raksalla Leen mukana, koska arkkitehti oli tulossa paikalle, ja meidän piti tehdä pieniä vielä viime hetken muutoksia ikkunoihin ja sekä miettiä hieman lopullista ulkoasua. Yleensä en hirveästi siellä ylimääräistä hengaile, sillä miehet ovat paljon rennompia kun Lee on yksin paikalla.

Kun detaljit oli saatu selviksi, halusin mennä hetkeksi biitsille. Siellä oli neljä parikymppistä tyttöä, jotka kaivoivat kuoppaa ja olivat yltä päältä savessa. Menin kysymään mitä he puuhaavat, ja he näyttivät miten laskuveden aikaan saa makeaa vettä esiin rannassa ja sen ympärillä on mutaa, jota voi hieroa iholle. Kun sen antaa jähmettyä ja huuhtelee sitten pois, tuloksena on pehmeä iho. Tytöt olivat ottaneet sitä jopa pulloihin. Eli meidän rannassamme on myös oma luonnon spa! Istuimme sitten matalassa vedessä ja peitimme itsemme mudalla ja juttelimme samalla kaikkea mahdollista. Tytöt olivat Dapasta kotoisin, mutta opiskelivat lähisaarella ja olivat joululomalla. Opiskelimme hieman visayaa ja suomea sekä juttelimme jouluperinteistä ja poikaystävistä.

Toinen luonnollinen kauneustuote täällä on Siargao Gold- kookosöljy, autenttinen luonnontuote suoraan saaren kookospalmuista. Meillähän on tontilla myös paljon omia palmuja, joten kookosvettä riittää omasta takaa. Sen lisäksi meillä on paljon kasveja joista ei ole hajuakaan. Itse asiassa olenkin nyt todella kiinnostunut tunnistamaan erilaisia kasveja ja mietin mitä kaikkea istutammekaan valmiille tontille. Hibiskuksia, frangipaneja, papaijaa ja muita vaihtoehtoja löytyy, ja kaikki kuulemma kasvavat hujauksessa.

Emme ole ammattibloggareita, joten meillä ei ole kuvaa spa-hetkestä. Tässä kuitenkin sama ranta.

Näkymää mereltä päin

Meidän tie

#Spa #kookosöljy #Siargao #filippiinit

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT