Pikkujoulut


Pikkujoulut eivät ole vain suomalainen juttu. Raksaporukka päätti pitää pikkujoulut, tai täällä päin niitä kutsutaan suoraan työpaikan joulujuhlaksi. Minulle kerrottiin että ensi lauantaina porukka pitää tällä joulujuhlat ja samalla kysyttiin että onko ok. Tietty on ok. Asiasta ei sen enempää jatkettu. Seuraavana päivänä kysyin että olisiko ok jos tukisin herrojen juhlintaa jotenkin? Kuulemma Emperador olisi hyvä lahja. Emperador on paikallista 80% rommia. Lauantai lähestyi enkä tiennyt onko minut kutsuttu vai pitävätkö kaverit juhlat vain keskenään, koska kukaan ei kertonut minulle milloin juhlat alkavat. Olin kyseisenä päivänä sahaamassa rautatankoja poikki ja kun lähdin kotiin ei kukaan maininnut aiheesta sen enempää. En oikein halunnut tupata väkisin juhliin joten en kysynyt aiheesta lisää.

Myöhemmin puhelimeni piippasi: "Missä olet? Ruoka on kohta valmista". Joulujuhla oli alkanut ja porukka odotti minua. Lähdin kiireellä takaisin kohti Malinaota ja siellä koko porukka oli jo hilpeissä tunnelmissa. Sanoin Yleissäätäjälle sivummassa että en tiennyt että minut on kutsuttu. Vastaukseksi kerrottiin: Se on automaattista, boss.

Ruokana oli palmunlehdestä tarjottua kanaa ja tonnikalaa. Kavereille oli näköjään erittäin tärkeää että menin sinne. Päädyin keskustelemaan kukkotappeluiden hienouksista, surffauksesta, rakentamisesta ja rommista. Erikoista oli myös se että pomolla oli oma litran olutpullo kun muilla kiersi pullo. Kun yritin laittaa omaa oluttani kiertoon tehtiin selväksi että sir, se on sinun. Joulujuhla ei kestänyt hirveän pitkään, muutaman tunnin. Mutta joka kerta kun joku rommin päihdyttämistä rakennusmiehistä lähti suuntaamaan kotia kohti kävi hän ensin kysymässä minulta luvan: Boss, onko ok jos lähden kotiin?

Erikoista oli myös se että tuomaani rommipulloon ei koskenut kukaan. Kunnes Herra Rakennusmestari teki lähtöä, hän huikkasi kiitokset rommista ja kysyi lupaa lähteä kotiin. Rakennuksella oli muutenkin selkeä nokkimisjärjestys, nuoret kaverit kiikuttivat ruokaa sekä juomaa ja vanhemmat istuivat ja nauttivat antimista.

Juhlinnasta huolimatta on tontilla tehty myös töitä. Ensimmäisen mökin seinät alkoivat tänään nousemaan ylös. Toisen mökin perustusten valu on käynnissä ja kolmannen mökin jalustojen paikkoja kaivetaan. Kerroin aikaisemmin virheestä joka syntyi kun seinä rakennettiin väärään paikkaan. Virhe on kuitenkin osoittatunut erittäin hyväksi virheeksi. Sillä yhdessä arkkitehdin kanssa tulimme siihen tulokseen että jatkamma jokaista mökkiä tuon virheen verran eli mökkeihin tulee lissä mittaa vajaan parin metrin verran. Isompi mökkin näyttää tasapainoisemmalta ja tietenkin avarammalta kuin alkuperäinen suunnitelma. Tämän lisäksi olemme tehneet hieman hienosäätöä ikkunoihin ja niiden muotoihin. Toisen seinän perinteisen ikkunan lisäksi toiselle seinälle tulee yläreunaan kapea ja pitkä ikkuna tuomaan lisää valoa.

-Lee-

Joulujuhlan ruoka valmistettiin itse.

Olut pidettiin kylmänä jään avulla.

Joulu on taas ja vatsat täynnä puuroa... eikun tonnikalaa.

Seinät kohoaa.

Kylpyhuoneen ovelta terassille.

Mökit 1 ja 2

#Siargao #filippiinit #rakentaminen #pikkujoulut #mökki #surffaus #kukkotappelu

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT