Sään tarkkailua


Olemme taas katselleet säätiedoituksia ahkerasti viime päivinä, sillä läheltä on mennyt useampikin trooppinen matalapaine. Ensimmäinen, suomessakin uutisoitu Melor- myrsky, meni ohitse pohjoisesta. Myrskypäivänä olimme surffilla veneellä, ja ilma oli kaunis kuin mikä. Seuraavana tulossa oli Onyok- trooppinen matalapaine, josta annettiin 1. asteen varoitus. Se lähinnä tarkoittaa, että saattaa sataa rankasti ja tuuli voi olla navakkaa. Eli käytännössä ei mitään hälyttävää.

Tämäkin sääilmiö kuitenkin näkyi menevän ohi eteläpuolelta, joten emme siitä sen ihmeemmin huolestuneet. Aamulla herätessämme satoi rankasti, ja olimme jo asennoituneet rentoon sadepäivään. Aamupalan jälkeen kuitenkin paikalliset ystävämme alkoivat tekemään lähtöä surffille. Niinpä mekin terästäydyimme ja itse asiassa olin ihan tyytyväinen siitä, että aurinko ei paistanut. Olin nimittäin saanut edellisenä päivänä hitusen liikaa aurinkoa polttanut selkääni kivat rajat ja alahuulen ruvelle. Tarkoitus oli mennä lähispotille, mutta siellä oli vähän liian matalaa ja liikaa myllerrystä, joten päätimme lähteä Dakoon, jonne on noin 20 minuutin venematka.

Dakossa olikin ihan hauskan kokoista aaltoa, vaikkakin vähän perunapeltoa, eikä meidän porukkamme lisäksi muita kuin yksi, varmaankin Dakon saarelta spotille melonut pikkupoika. Tunnin verran ehdimme surffata, kunnes tummat pilvet alkoivat kerääntyä ja tuuli yltyä ja katsoimme parhaaksi lähteä kohti rantaa. Mukana oli myös paikallisen tuttavaperheemme iäkäs isä, joka on entinen kalastaja, joten hänen sääarvioonsa on helppo luottaa. Matkalla takaisin saimme niskaamme sellaisen vesiryöpyn, että olisi saattanut harmittaa ellei olisi jo ollut valmiiksi läpimärkä. Kun olimme rannassa aurinko alkoi jo tulla esiin. Eli se siitä sään ennustamisesta!

Kuvat eivät ole kyseiseltä "myrskypäivältä", mutta olisivat voineet olla.

Matkalla Salvasionin aallolle.

Salvasionin kylä, noin puolen tunnin ajomatkan päässä GL:stä.

Spotin maisemia

Wipe out

Opettajani Balong näyttää mallia.

#sää #filippiinit #Melor #trooppinenmatalapaine

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT