Uhraa kana


Työt rakennustyömaalle ovat edelleen mukavassa myötätuulessa. Vaikka kotimaan uutisointi on kertonut hurjasta taifuunista joka on iskenyt Filippiineille, niin täällä on vietetty päivää mukavassa aurinkoisessa säässä. Iltapäivällä tuuli nousi hieman ja olisi tarjonnut mukavan purjelautailukelin. Mutta sen suurempaa draamaa asiaan ei täällä liittynyt.

Edelleen jaksan ihmetellä paikallisten rakennusmiesten tapaa tehdä töitä ja rakentaa. En lähde väittämään täkälaistä rakennustapaa erityisen vihreäksi mutta vähissä ovat tämän työmään roskat ja jätteet. Ja rakennusmateriaalit ovat erittäin paikallisia. Hiekka jota käytetään sementin seassa on suoraan tontilta, septitankin ja kaivon montusta peräisin olevaa hiekkaa. Osa valuihin tarvittavasta puusta on peräisin palmuista jotka jouduttu kaatamaan mökkien tieltä.

Ainoat varsinaiset jätteet ovat syntyneet hiekka- ja sementtisäkeistä. Ja niidenkin pussit menevät uudelleen käyttöön. Jännä homma on myös se että tähän asti rakennustyömaalla ei ole käytetty ainuttakaan sähkökäyttöistä työkalua. Tilanne tosin tulee muuttumaan ensi viikon aikana, sillä edessä työkalujen ostokeikka Surigaoon jotta lattialaudat ja kattoparrut saadaan sahattua ja höylättyä.

Eilen kun mökkien ensimmäisiä perustusten valuja oltiin aloittamassa työmiehet olettivat minun tietävän että mökin perustuksiin kuuluu laittaa jotain tuomaan hyvää onnea. Vaihtoehdot olivat kana tai 100 pesoa kolikoina. Koska en halunnut uhrata kanaa, päädyin toimittamaan 100 pesoa ja pari euroa. Toivottavasti nuo riittävät tuottamaan hyvää onnea. Vai olisiko sittenkin pitänyt laittaa pari kolikkoa enemmän?

Päivän tuloksia: katkottuja rautalangnapätkiä

Lisää harkkoja

Valuja ja hiekkaa

Toisen mökin pohjatyöt ovat alkaneet

Kaisa fundeeraa

Tältä näytti taifuuni-päivä

#Siargao #rakentaminen #valaminen #taifuuni #uhraaminen #kana #filippiinit

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT