Etenee, etenee...


Aamulla oli herätys vähän ennen viittä. Halusin ehtiä aamulla aalloille ennen päivän varsinaisia töitä. Dakon spotilla oli hienon rauhallista, paikalla oli vain kuusi ihmistä.

Tänäänkin oli työmaalla tekemisen meininki päällä. Septitankki on saatu kaivettua lähes valmiiksi kuten myös kaivo. Tänään alkoi rautojen vääntäminen sekä valu. Otin taas hommakseni kettumaisimman työn- rautalangan katkominen 30cm mittaisiksi pätkiksi. Luulin että olen nähnyt jo huonoimmat mahdolliset pihdit (made in CCCP) jotka voi valmistaa mutta nyt löytyi niillekkin voittajat. Kynsisaksetkin toimisivat paremmin kuin nuo pihdit. Pitää huomenna yrittää löytää jostain paremmat pihdit.

Ensimmäisenä päivänä työmiehet tuntuivat vierastavan valkoista kaveria joka tekee lapiohommia. Mutta tänään juttu kulki jo paremmin. Vaikka englanti ei taitu kaikilla kovin hyvin niin siitä huolimatta juttujen ideasta saa tolkkua. Tänään puhuttiin mm ulkomaista, tytöistä ja parisuhteista. En tiedä kuinka tyypillistä keskustelua rakennustyömaalle mutta nämä olivat aiheet. Kysyin että onko heistä käynyt Filippiinien rajojen ulkopuolella? Kukaan ei ollut käynyt muualla. Kysyin että mikä teidän mielestä ulkomailla on erilaista kuin täällä. Käytin tarkoituksella laveaa käsitettä, ulkomaat, koska maanosan yksilöinti olisi ollut ehkä vähän haastavaa, Yksi kavereista vastasi että siellä on aina work work work. No fun. No perhana, niinhän se taitaa valitettavan usein olla.

Minulta kysyttiin että onko saaren tytöt mielestäni nättejä? - kyllähän täällä on kauniita ihmisiä. Kysyjän mielestä on kummallista että saarella on niin vähän komeita miehiä. Kuulemma komeita miheiä ovat asian kysyjä itse, hänen veljensä ja yksi kaveri. Eli yhteensä kolme komeaa meistä.

Yksi rakennusmiehistä on surffauksen opettaja. Hän tyytyväinen koska hänellä nyt oikea työ ja anoppi ei ole enää vihainen. Nyt hän on steel man- kaveri väänteli raudoitusrautoja mutkalle.

Joka tapauksessa homma etenee siihen malliin että minun pitää löytää huomiseksi 100 pesoa kolikoina tai kana. Koska täällä on tapana, että kun talon perustuksia aletaan valamaan, niin pitään laittaa rahaa tai joku eläin perustuksiin. Kanaa en lähden uhraamaan joten pitää löytää kolikoita jotka valetaan perustuksiin. Huomenna siis alkaa ensimmäisen mökin perustusten valaminen. -Lee-

Septitankki sai perustuksia. Tuota kaivetaan vielä lisää ja samalla perustukset painuvat syvemmälle.

Harkkoja, kaadettu kookospalmu ja palmupalkkeja.

Rakennusmies. Oma työpisteeni on tuossa oikealla alhaalla- istun tuon puupalikan päällä ja katkon rautalankaa.

Yleismies Jantunen

Raksamiehet lopettelemassa työpäivää.

#Siargao #rakentaminen #septitankki #perutukset #harkko #kookospalmu #komea

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT