Hyvä moraali?


Sadekauden aikana, joka on onneksi loistanut viimepäivät poissaolollaan, kylvetään riisiä. En tiedä mistä riisin versot tulevat mutta ne työnnetään käsin veden peittämään mutaiseen maahan. Riisin taimet ovat väriltään melkein neon vihreitä. Pelto näyttää jännästi räikeän vihreältä. Maa on kynnetty ensin vesipuhveleilla. Maan möyhentämiseen käytetään jonkinlaista moottorikäyttöistä vatkainta. Luultavasti vesipuhveli pitää tulevaisuudessakin pintansa koska moottorivatkaimella ei voi viedä lapsia kouluun.

Pääasiassa kaupungissa asuneena on maanviljelykseen liittyvä terminologiani luultavasti pahasti pielessä. Kuvista selviää mitä siellä oikesti touhutaan.

Tänään laitettiin projekti käytännön tasolla liikkeelle. Kävin sopimassa arkkitehti Raulin kanssa että maanantaina laitetaan rakennuslupa vireille. Rakennuslupaa varten minun pitää ensin hakea Malinaon kylän, kylätalolta(?) Barangay clearance jonka sisältöä en ihan ymmärrä. Malinaon kylältä minun pitää saada jonkilainen hyväksyntä, että kelpaan sinne asukkaaksi. Virallisesti se tarkoittaa sitä että minulla pitää olla hyvä moraali ja kelvollinen maine. En tiedä miten tämä tullaan selvittämään. Maanantaina tiedän onko minulla hyvä moraali ja maine. Tämän jälkeen kiikutan tämän ja pari muuta paperia Raulille joka hoitaa loput lupaprosessista. Rakennuslupa on siinä mielessä joustava että rakennuksia saa muuttaa lähes miten haluaa mutta sen sijaan siinä määrritellään tarkkaan etäisyydet merestä ja tiestä.

Tämän lisäksi sovin rakennuttajan kanssa että kaivon, septisammion ja bang housen rakentaminen voidaan aloittaa maanantaina. Bang house on talo / katos jossa pidetään puut suojassa sateelta. Sekä sahataan ja höylätään puut sopiviksi. Tänne ei tule valmiita lankkuja vaan työmiehet sahaa ja höylää ne paikanpäällä halutun kokoisiksi. Myös lekaharkot valmistetaan paikanpäällä koostumukseltaan sellaiseksi kun halutaan. Septitankkiin huokoisempia, taloa varten tukevampia.

-Lee-

Vesipuhveli hommissa

Möyhennin

Riisin istutusta

Istuttaja

Vastapäätä näkyy Dakun saari

Laskuvesi

#Siargao #rakennussäädökset #rakentaminen #filippiinit #lupa #moraali

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT