Sähkökatkoksia


Täällä on käynnissä sähköverkon uusiminen. Siitä johtuen sähkökatkoksia on vähän väliä. Sen lisäksi melkoisen voimakkaat sadekuurot sekoittavat sähköverkon uusimista. Sähköt olivat nyt poissa 1,5 vrk. Muuten tilanteessa ei ole mitään hätää, ihan mukava lukea kirjoja, mutta työasioiden hoitaminen kotisuomeen on netin varassa, joten sähköpostin ym kanssa touhuaminen on ollut viime päivinä hankala. Toinen iso ongelma on kuumuus. Iltapäivän aurinko kuumentaa asunnon seinää ja tuulettimen tarjoama viilennys on poissa. Jos avaa ikkunan ja oven tulee hyttysiä, jos ne sulkee tulee älyttömän kuuma. Viime yönä valitsin kuumuuden. Onneksi aamulla sähköt palasivat joten laitteet nopeasti lataukseen, niin kauan kuin sähköä on taas saatavilla. Hyvä että uusivat verkkoa vaikka siitä onkin nyt haittaa.

Tähän väliin tuotesuositus. Sain isältäni matkaan mukaan taskulampun. Oletin tulen tarvitsemaan sitä jossain välissä. Se on kuitenkin ollut eniten käyttämäni tavara täällä. Kompaktista koostaan huolimatta lampun akku kestää ja kestää... sekä sen tuottama valoteho on uskomaton! Maglitet ym on leluja tuohon verrattuna.

Sähköä ei kuitenkaan tarvita laskelmien tekemiseen. Olen saanut kilpailevan tarjouksen Vanhan herra Arkkitehdin laskelmille. Olen myös suoraviivaistanut hänen tekemäänsä suunnitelmaa sekä käynyt kiertämässä lisää erilaisia rakennuksia. Pidän edelleen hänen näkemyksestään mutta siellä on turhia asioita joita en tarvitse. Katon korkeutta on leikattu radikaalisti, kylpyhuoneen lattian korkeutta on nostettu riittävän kaltevuuden saamiseksi ym pientä viilausta. Tilanne on hankala, herra Arkkitehti tekisi nopeammin isommalla porukalla mutta kalliimmalla, toinen herra Rakennusmies tekisi pienemmällä porukalla hitaammin mutta aika paljon edullisemmin. Molemmissa on puolensa mutta tällä hetkellä tuntuu siltä että valitsen herra Arkkitehdin suunnitelman mutta herra Rakennusmiehen tavan rakentaa. Mielummin ehkä tekisin mökit yksi kerrallaan, siten että kun ensimmäinen valmistuu muutamme siihen ja aika pian näkee mikä oikeasti toimii ja mikä ei. Sen sijaan että tekisin viisi kertaa samat virheet olisi minulla aikaa korjata ne seuraaviin mökkeihin. Toisaalta jokainen kuukausi ilman tuloja on myös kallista. Pitää käydä lisää jututtamassa ihmisiä ja kuuntelemassa muiden kokeneempien näkemyksiä.

-Lee-

Huikea lamppu

Tuulen takia veneet seisovat rannassa eivätkä kuljeta surffareita aalloille.

Takapihan auringonlasku

#siargao #filippiinit #xtar #sunset #philippines #rakentaminen #laskelmat #projekti #sähkökatkos

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT