Arkkitehti


Kuten aikaisemmin olen kirjoittanut niin tänään on tärkeä päivä. Tai ainakin näin teoriassa pitäisi olla. Useimmat asiat kun hoituvat täällä omalla kummallisella aikataulullaan. Joillakin asioilla on kiire ja ei ole kiire samaan aikaan. Hyvä esimerkki oli tänään, olimme eilen sopineet että lähdemme surffaamaan aamulla klo 5.00. Oma kello oli herättämässä 4.30 jotta ehdin syödä pikaisesti muroja ja mangoa ennen kuin lähden vesille Kello 4.45 tuli tekstiviesti: - Good Morning! Let´s go!

Olin hyvissä ajoin lautani kanssa seisomassa pimeällä rannalla. Niin olivat muutkin mutta sitten alkoi keskustelu, juttelu epämääräinen jotain unohtui venaa hetki, mistä bensaa veneeseen, ei mennä sille spotille- turinointi. Liikkeelle päästiin vasta 45minuuttia myöhemmin. Kiire mutta ei kuitenkaan.

Näistä kantimista lähdin tapaamaan arkkitehtiä kenen kanssa ei tietenkään oltu sovittu tarkkaa aikaa vaan ajankohdaksi oltiin määritelty keskiviikko. Arkkitehti Raul oli paikalla ja mikä oli miellyttävä yllätys oli hän tehnyt ensimäisiä alustavia piirustuksia. Tai oikeasti ne oli hyvin yksityiskohtaisesti mietittyjä ja piirrettyjä. Tietokonetta ei tietenkään käytetä vaan piirustukset tehdään käsin. Uskomatonta miten viivoitin ja kynä pystyvät tuottamaan osaavan ihmisen käsissä upeaa jälkeä.

Mökkejä on alustavan suunnitelman mukaan kahta erilaista tyyppiä, A ja B. Alla kuva A- mökistä joita tulee 3 kappaletta meren rantaan. Noin 25-30 m päähän rannasta.

Rakennuksella on pituutta yhteensä 7 metriä josta terassin osuus on 2 metriä. Korkeutta on huikeat 7 metriä (palataan tähän myöhemmin). Leveys on 3.5 metriä. Seinien materiaali on kiveä paitsi takana olevan kylpyhuoneen takaseinä on bambua. Lattian materiaalina käytetään kovaa tummanruskeaa puuta. Lattia on 80 senttimetrin korkeudella maasta.

Seuraavaksi Mökki B. Joita tulee olemaan kaksi. Ne sijoittuvat näiden ensimmäisten taakse ja tarkoituksena olisi että niistä näkisi edessä olevien mökkien yli.

Tämä vaikuttaa ensisilmäyksellä suoraan sanottuna suuruuden hullulta suhteessa siihen mitä olimme alunperin ajatelleet. Alunperin tarkoitus oli tehdä yksikerroksinen mökki jonka katolle tulisi terassi. Seikat joita en tullut ajatelleeksi tämän suunnitelman kanssa on se että katto pitäisi rakentaa kivestä joilloin sen rakennuskustannukset ovat puuta kalliimmat. Ja toinen ongelma on vesi ja sen poistuminen. Vaikka täällä ei ole jäätä tms ongelmia on täällä murheena todella voimakkaat sadekuurot. Ja myrskyn aikana tasakatolle ei oikein pysty rakentamaan riittävän hyviä vedenpoistumisteitä. Joten tässä, Raulin versiossa, onkin kaksi kerrosta joiden välissä on puulattia. Pohjaratkaisu on molemmissa sama alakerran osalta. Lisäkustannus tässä Mökkiin A verrattuna on toisen kerrokseen asti nousevat paalut, seinät ja lattia. Katto on täysin sama. Eli hyvin mietitty Raul. Tämä vaatii kuitenkin vielä pureksimista. Joka tapauksessa olen sitä mieltä Mökki A on tuollaisenaan erittäin onnistunut. Muutos joka siihen pitää tehdä on huikean korkeuden madaltaminen koska haluan että takarivin mökeistä näkee ensimmäisten yli merelle. Noin korkeiden mökkien kanssa se ei onnistu. Vaikka samaan aikaan korkeus toisi hienosti tunnelmaa sisälle. Sisällä olisi näkyvissä tummapuuta olevat katon runkopalkit. Alla, otin kuvat matkapuhelimella, sumea kuva pohjapiirrustuksesta. Alaosa on sama mutta Mökin B- osalta eron näkee oikeassa alareunassa sijaitsevasta portaikosta.

Huomiseksi Raul lupasi tehdä tajouslaskelman rakennuskustannuksista. Saa nähdä loppuuko rahat heti kättelyssä vai miten tässä mahtaa käydä.

Nyt on varmaan olisi aika juoda se punaviini ja miettiä mitä tässä lähdetään oikeasti tekemään.

-Lee-

#rakennussäädökset #arkkitehti #Siargao #filippiinit #suunnittelu #mökki #projekti

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT