Mopomies


Täällä on ollut hieman samanlaisia ongelmia kuin Suomessa, sähköt ovat olleet poikki. Ymmärtääkseni kyseessä on ollut jonkinlainen sähköverkon uusiminen, runkokaapeli tms joka tulee mantereelta on kaivannut huoltoa.

Tällä viikolla pitäisi, maybe, saada ensimmäisiä oikeita piirustuksia. Odottavan aika on ollut pitkä. Olisi mukava saada projektia alkuun ja päästä miettimään oikeasti mökkien ulkoasua, muotoa ja kokoa. Mutta kaikki aikanaan.

Olen saanut myös paikallisväestöltä noottia. Eniten ärsyyntyi poliisi joka hermostui siitä kun tiennyt että oikeudenkäynnin aikana ei saa ajaa mopolla oikeustalon ohi. Miten minä voin olla tietämättä sellaista?!? Herra Poliisi ihmetteli kummalisia tapoja kun tuolla tavalla ajellaan miten sattuu. Toiset moitteet tuli hetki sitten yhdeltä surffauksen opettajalta.

- Aikaisemmin olit aina vedessä nyt vain teet tuota työtä. Se ei ole hyväksi surffaukselle.

Olen samaa mieltä, asia on korjattava välittömästi. Lupasin parantaa tapani.

Tosin tänään intoani lähteä vesille vähensivät 4 metriä korkeat aallot.

Tällä välillä olen keskittynyt kulkuneuvon hankintaan. Vuokraskootterilla liikkuminen ei ole pidemmän päälle järkevää joten oman kulkineen hankkiminen on ollut listalla. Aluksi tutkin käytettyjä skoottereita mutta niiden yleinen kunto on huono ja luotettavuus mitä sattuu. Mopoja ja skoottereita ei pidetä kovinkaan hyvin täällä. Huoltoa tehdään kun jotain hajoaa, ei sitä ennen. Sen lisäksi meren läheisyys ja kosteus ovat murhaava yhdistelmä metallille. Ruoste on iso ongelma raudasta valmistettujen tuotteiden kanssa. Ja loppujen lopuksi hintaero uuden ja käytetyn välillä on melko pieni.

Kaupasta löytyi 125 kuutioinen Honda TMX. Pyörä muistuttaa 70- / 80-luvun vaihteen perusmoottoripyörää. Yksinkertaiset rumpujarrut, huippunopeus aivan riittävä, 90km/h mittarin mukaan. Isot renkaat ja tukeva jousitus. Kyseessä on todellinen peruspyörä. Ei mitään hienouksia. Halusin sellaisen moottoripyörän joka pystytään täällä korjaamaan missä tahansa pajassa. Silti kyseessä on paikallisesti hieno kulkine. Täällä harvalla on mahdollisuutta ostaa uutta moottoripyörää, saati sitten tuliterää Hondaa. Vaihtoehtoina olisi ollut hieman halvempia kiinalaisia Rusi tai King merkkisiä pyöriä mutta päädyin itselleni tutumpaan merkkiin. Kyseinen Honda olisi paikallisesti verrattavissa ehkä uuteen A-Mersuun. Sitä on käytykin ahkerasti koeistumassa. Nyt pyörään asennetaan telineitä lautojen kuljettamista varten. Runkoon hitsataan kiinni pari putkea joihin kiinnitetään ruuveillä U-malliset telineet. Projekti on kestänyt pari päivää, ensin ei ollut putkia, sitten kun olis putkia ei ollut sähköä. Ehkä tänään. Maybe.

-Lee-

Mopokauppa ja sen korjaamo

Joulu on koittanut moottoripyörälle

Uusi, intialaisen yrittäjän unelma kulkine.

Tosellinen liikemies asentaa täällä takatelineelle pehmusteen. Tapaamiselta takaisin palatessa voi kuitata bensarahat kun nappaa kyytiin 3-4 matkustajaa.

Kuljettajan näkymä. Nopeusmittari on turhan optimistinen.

#Siargao #filippiinit #honda #surffaus #surf #aalto #työ #poliisi

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT