Vesitie


Viimeiset päivät ovat olleet sateen, auringon ja myrskyn rytmittämiä. Sade ja aurinko vuorottelevat 30min -1 tunnin jaksoissa. Silloin kun sataa niin sataa todella rajusti. Ja sitten viiden minuutin päästä saattaa olla täysi helle ja kirkas taivas. Asioiden hoita kanattaa ajoittaa siten että lähtee heti liikkeelle kun sade loppuu. Vaikka kuinka yrittää tähdätä kuivaan hetkeen niin saattaa olla että perille ei löydäkkään heti vaan eksyy josta rangaistukseksi seuraa suihku. Vesitiivis aquapack on ollut oiva apu, paperit ym ovat säilyneet kuivana vaikka mies itse on läpimärkä.

Viime yönä oli aikamoinen myrsky käynnissä. Vettä tuli oikeasti vaakasuoraan. Käsittämätöntä miten tälläinen, yksinkertainen, bambukatto ei päästä pisaaraakaan läpi.

Asuinpaikkaan johtava tie on aika rajussa kunnossa. Tietä itseään ei juurikaan näe muuten kuin jonkinlaisina ääriviivoina. Päivällä siitä on melko helppoa mutta sotkuista ajaa läpi. Sen sijaan pimeän aikaan, joka tulee jo viideltä, on ajaminen paria pykälää hankalampaa. Hitaasti ei kannata ajaa, moottoripyörä saattaa tökätä tiessä oleviin kiviin ja liian lujaa ajamalla on kaikki paikat mudassa. Jouduinkin viemään tänään lähes kaikki shortsit ja t-paidat pesuun mudan takia. Sen sijaan päällystetyt tiet ovat hyvässä kunnossa eivätkä lainehdi vedestä.

Ihmisten menemisiä ja tulemisia ei sade suuremmin haittaa. Jos on sattunut esimerkiksi perustamaan tänään grillin torin laitaan niin sateen sattuessa voi napata naapuri ravintoloitsijan päivänvarjon grillin suojaksi. Ja sitten kun aurinko palaa paistamaan niin voi kiikuttaa varjon takaisin suojaamaan asiakkaita auringolta.

Sangen kätevää.

-Lee-

Asunnolle vievä tie

Kunhan pysyys reunojen välissä niin tietää olevansa tiellä

Kaupunkilaiset suojautuvat sateelta osa 1

Kaupunkilaiset suojautuvat sateelta osa 2

Lainavarjo

#sade #myrsky #tuuli #Siargao #filippiinit #vesitie

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT