Very good nice


Aamulla oli herätys klo 4.30 ja parin Oreokeksin mittaisen aamisaien jälkeen suuntasin aalloille. Aallot olivat isoja mutta eivät kuitenkaan niin isoja että olisi pelottanut liikaa. Cemetaryssä oli aamulla hyvin rauhalista ja meitä oli aalloilla vain kolme henkeä. Reilu tunti melomista ja sitten nopealle aamiaiselle jonka jälkeen vielä jatkettiin Matanjakin spotille. 8.30 oli aamun surffit hoidettu jonka jälkeen oli aika siirtyä päivän askareisiin.

Aamupäivästä piti hoitaa muutamia juoksevia asioita, esimerkiksi piti viedä rahaa työmiehille bambu-seipäiden maksamista varten. Seipäät kuskattiin paikalle kolmipyöräisellä moottoripyörällä. Se on jännä homma minkä kaiken kuljettamiseen moottoripyörä taipuu. Tällä kertaa sillä kuskattiin 50kpl 4-5 metriä pitkiä bambu-seipäitä.

Tänään opin miten bambu-seiväs halkaistaan siisitisti neljään yhtäsuureen osaan. Ensin machetella tehdään viillot kärkeen ja sitten laitetaan kepit viiltoihin ja kepit työnnetään pienen palmun oksia vasten jolloin kepit halkaisevat 4-5 metriä pitkän seipään hetkessä.

Illalla minut oli kutsuttu työntekijöiden puolesta syömään paikallisia herkkuja,

kinilawta, tortaa, kana currya ja mahaa. Ensimmäinen on cevichen kaltaista paitsi että sitruunan sijaan käytetään kookosetikkaa. Eli raakaa kalaa joka marinoidaan nopeasti etikassa. Torta on munakoiso joka poltetaan pinnasta mustaksi ja sen jälkeen kuoritaan. Munakoiso upotetaan munan ja sipulien seokseen jonka jälkeen paistetaan pannulla. Se tavallaan munakas jonka keskellä on munakoiso. Maha on kookosmaidosta ja kookosvedestä tehty jälkiruoka. Se muistuttaa olemukseltaan hieman löysää pannacottaa. Todella herkullista! Very good nice on sanonta jota kuulee silloin tällöin kun puhe on jostain todella hyvästä. Ruoka oli very good nice!

Kalaa pilkottiin bambumajassa laudan pätkän päällä samalla machetella jolla aikaisemmin päivällä halkaistiin bambua. Kyseessä on sen verran monipuolinen työkalu että sellainen pitää hankkia myös itselle.

Tässä linkki kyseisen ruuan reseptiin: Kinilaw

Kinilaw. Kuva Gutomako.

#siargao #filippiinit #tontti #rakentaminen #bambu #kinilaw #maha #ruoka #aita #torta

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT