Näin sitä mennään


Patikointia Pico- tulivuorella, Azoreilla, joskus muutama vuosi sitten.

Tänään lähti ensimmäinen osa maksusta. Nyt se vaan on todellista. Samaan syssyyn tuli Leeltä mielettömän hienot kuvat rantsusta ja nyt alkaa pikkuhiljaa tuntua ihan aikuisten oikealta tämä juttu, vaikka inhoankin tuota sanontaa. Huomenna pitää lähteä Slovakian Tatra-vuoristoon patikoimaan työkeikalle, ja aivot käyvät ylikierroksilla niin että ei pysty olemaan hetkeäkään paikallaan. Tänään teki mieli huutaa ulkona, Helsingin kaduilla kävellessä, että me ollaankin tekemässä jotakin ihan hurjaa, ette ikinä usko!

Olin myös yhteydessä Suomi-Filippiini seuraan ja harmikseni totesin, että siellä olisi alkanut tänään tagalogin kielikurssi. Sinänsä se on ihan eri kieli kuin Siargaonon, mutta joitakin yhtenäisyyksiä löytyy, ja olisi voinut auttaa ymmärtämään kielen rakennetta. Sain todella ystävällistä apua kuitenkin ja kirjan ainakin menen ostamaan.

Joskus seurustelumme alkuaikoina Lee totesi, että jonain päivänä sä vielä päätät muuttaa johonkin opettelemaan jotakin nak nak- kieltä, ja mun pitää tulla perässä.

Tässä nyt aika tasapuolisesti ollaan päätökset tehty, mutta ehkä tuo ennustus silti jollain tasolla piti paikkansa.

#azorit #siargao #työ #tagalog

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT