Vuoristomaisemia ja inspiroivia ihmisiä


Työhommat veivät Dolomiiteille ja mukava sinne on aina palata. On mahtavaa mennä töihin, kun tietää että vastassa on kertakaikkiaan ihana hotelli ja uskomaton isäntäväki. Renato ja Paola, jotka pyörittävät Hotel Dolasillaa Vigo di Fassassa ovat rohkeita ja sydämellisiä ihmisiä, heistä haluan ottaa mallia, kun oma paikkamme on valmis. Ei voi kuin ihailla melkein seitsemänkymppistä pariskuntaa, joka on on ollut 44 vuotta naimisissa ja muutama vuosi sitten tekivät hurjan investoinnin hankkiessaan hotellin ja kunnostaessaan sen aivan tuliteräksi. Meidän investointimme on pienen pieni siihen verrattuna.

Kun Italian taloustilanne on se mikä on, ei käy kateeksi hotelliyrittäjää. Elokuusta odotettiin katastrofaalisen huonoa, ja kun kesäkuussa lähdin Suomeen, varauskalanterit Dolasillassakin näyttivät ankeilta.Onneksi kesä oli tukalan kuuma, ja ihmisten oli pakko paeta vuorille kaupungeista ja laaksosta.

Dolasillassa kaikki toimii, paitsi satunnaisesti internet. Huoneiden siivous on täydellistä, asiakkaita kohdellaan arvokkaina vieraina ja heidät todella saadaan tuntemaan olonsa kotoisaksi. Olen asunut hotellissa yhteensä neljä viikkoa, ja olen huomannut, että emäntä Paola todella tarkistaa koko ajan pieniä yksityiskohtia. On todella harvinaista, että joku asia on rempallaan, valo palanut jne, joka on niin yleistä hotelleissa yleensä.

Pienet extrat saavat myös asiakkaat iloisiksi. Erikoisruokavalioista huolehditaan tarkasti ja flunssaiselle asiakkaalle Paola pistää illalla mukaan pannun yrttiteetä ja hunajaa. Viime viikolla eräs asiakkaani kysyi, voiko itse pestä pyykkiä jossakin. Hän sai kauluspaitansa silitettynä ja viikattuna huoneeseen ilman mitään maksua.

Kun kerroin Paolalle suunnitelmastamme, hän katsoi minua veikeästi ja sanoi: "Te kaksi ette ole enää mitään lapsia, varmasti olette asiaa harkinneet, ja pitää tarttua tilaisuuteen ja tehdä rohkeita päätöksiä kun siltä tuntuu."

Hänen ensimmäinen rohkea päätöksensä aikanaan oli nuorena muuttaa Roomasta Dolomiiteille Renaton luo, ja sen ajan Italiassa se oli varmasti vähintään yhtä suuri päätös, kuin omamme.

Näkymä yhdestä lempipaikoistani Sass d'Adamilta

Possu 2800 metrin korkeudessa

Heppoja laiduntamassa kauniissa maisemassa

#alpit #vuori #dolomiitit #ihmiset

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT