Mitä sitä rakentaisi?


Kaisa kävi Siargaolla kiertämässä virastoja ja on saanut asiat siihen maalliin että rakennusprojektiin pystyy keskittymään hieman yksityiskohtaisemmin. Tontin koko kun määrää hyvin paljon sitä mitä siihen pystyy rakentamaan. Tontin piirustuksista selviää että tonttimme on pitkä ja kapea. Rantaviivaa Tyynenvaltameren kanssa on 18 metriä ja pituutta viidakkoon 75 metriä, yhteensä n. 1400 m2.

Tontin pohja on hiekkaa ja multaa. Sillä on kasvillisuutta melko paljon, palmuja, papaija ja mangopuita. Rantaviiva elää vuoroveden mukaan, välillä hiekkaa on enemmän välillä vähemmän. Tontilta on näkymä riutan toisella puolella olevalle Dakun saarelle sekä pienelle Guyamin saarelle. Dakun saaren vieressä on lähin surffattava aalto joka on reef break ja on parhaimmillaan vuoroveden ollessa matalalla. Rannasta riutalle vievä meri on pitkään hyvin matalaa ja laskuveden aikaan saa kahlata hyvän tovin ennen kuin vettä alkaa olemaan lantioon saakka.

Nyt pitäisi miettiä mitä sitä rakentaisi? Minkälaiset mökit? Tekisikö merikonteista liikuteltavat rakennukset? Merikontin etuna olisi se että ne kestäisivät hyvin mahdollisia hirmumyrskyjä. Ongelmana on niiden saaminen tontille, Dapan satama on sen verran pieni että sinne ei kovin isoja kontteja kuljeteta. Samoin tontille vievä tie on kapea joten isot rekat eivät tule kysymykseen. Paikallisella tavalla rakentamalla pystyy varmistamaan sen että ongelmatilanteissa löytyy joku joka osaa korjata murheen.

-Lee-

Surffareiden katselu torni Cloud 9:ssä

#mökki #tontti #rakentaminen #filippiinit #siargao #surf

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT