Sillä välin Suomessa.


Itse jouduin jäämään töiden takia Suomeen enkä päässyt Kaisan mukaan tutkimaan tonttia ja siihen liittyvän byrokratian syövereitä. Suomen päässä on monta asiaa hoidettavana jotka etenevät ärsyttävän hitaasti. Yksi ärsyttävimmistä jutuista on asunnon myyminen.

Ajattelin että myyn asunnon itse. Olihan asunnon vuokraaminen sujunut helposti joten tuskin myyminen voi olla kovin paljon vaikeampaa? Itse myymisen kanssa tuli nopeasti selväksi että se ei olekkaan niin helppo homma kuin luulin. Jostain syystä yksityisen myyjän asunnon myyntiin suhtaudutaan epäilevästi eikä kiinteistövälittäjän antamaa näennäistä turvaa ole saatavilla. Käännyin siis välittäjien puoleen. Asuntoa kävi katsomassa muutama välittäjä mutta päädyin edullisimpaan.

En tiedä onko korkea hinta laadun tae mutta tällä kertaa valinta meni pahasti pieleen. KOTI LKV:n välittäjä aloitti ensimmäisen näytön jälkeen ihmeellisen mailien tulvan. Välittäjä kirjoitti usean sivun mittaisi posteja liittyen siihen miten hintaa pitäisi laskea, kuinka katu jossa asuntomme sijaitsee on merkittävästi huonompi kuin vieriset kadut, miten asunnon näköalat olivat heikot jne. Erikoista siinä mielessä koska hetkeä aikaisemmin kun hän kävi asuntoa arvioimassa mikään näistä asioista ei ollut vaikuttanut asunnon hintaan. Jotenkin nämä asiat tulivatkin sitten välittäjälle yllätyksenä. Hän myös ehdotti että jos vaan laittaisimme asunnon vuokralle kun ette kerran halua sitä myydä. Onneksi tajusin tehdä vain kahden kuukauden mittaisen toimeksiantosopimuksen.

Kuva: 2014 kesäkuussa Marokon Essaouirasta.

#kiinteistövälitys #lkv #myyminen

Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT