Paluu seikkailujen saarelle


Paljon on tapahtunut reilun seitsemän kuukauden aikana. Tulimme kotiin vuoden reissultamme suoraan joulun juhlintaan ja lumen keskelle. Tai lumi tuli suurin piirtein samaan aikaan kuin me. Istuimme sitten talossa keskellä metsän hiljaisuutta ja pohdimme päätöksiä, joita oli tullut tehtyä Japanin vuorilla. Siargaolla alkaneet haihattelut olivat kääntyneet ensin alustavaksi suunnitelmaksi, ja siitä pikkuhiljaa toteutettavaksi sellaiseksi.

Kaikki tuntui aivan järkyttävän kaukaiselta ja hullulta, kun maisema oli vaihtunut suomalaiseen rospuuttoon. Henkisellä tasolla päätös oli kuitenkin tehty: haluamme ostaa palasen maata ja perustaa yrityksen Siargaolle.

Yllättävän paljon jännitti kotijoukkojen reaktio uutiseemme, vaikka ovatkin tunnetusti kannustavia ja vapaamielisiä. Yllättävästi kukaan ei kuitenkaan kutsunut meitä hulluiksi taivaanrannanmaalareiksi, vaikka se olisikin ehkä ollut todenmukaisin luonnehdinta.

Kun lentolippu takaisin saarelle oli varattu maaliskuuksi, alkoi suunnitelman toteutumisen ensimmäinen vaihe. Koska Leen oli pakko olla töissä, matkaan lähti Kaisa, lähes suoraan työkeikalta ranskan Alpeilta. Tarkoituksena tarkistaa jo nähty tontti, tehdä tarvittavat mittaukset, neuvotella hinnasta ja löytää paikallinen asianajaja.

Ei ihan pieni urakka.


Arkisto:

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT