• Lee Kasemets

1. rakennuspäivä


Tänään oli ensimmäinen rakennuspäivä. Tai ennemminkin ensimmäinen päivä tontilla jolloin oikeasti tehdään jotain eikä vain haahuilla ja ihmetellä. Olin viime viikolla kysellyt jos joku tuntisi pari reipasta kaveria joille kelpaisi työkeikka jossa siivotaan tontilta aluskasvillisuus pois. Kuten muutkin asiat täällä niin tämäkin sujui jonkun tutun tutun avulla joka sanoi tuntevansa pari reipasta kaveria. Selvä homma, kerrotko poijille että tavataan maanantaina klo 7.00 ja selitän heille tarkemmin mistä on kyse.

Kaverit olivat sovitusti seiskalta paikalla, työkalut mukana. Työkaluiksi oli valikoitunut kaksi perhanan isoa machetea sekä jokin rautakankea muistuttava rautatanko. Sillä erotuksella että se oli 3 kertaa rautakankea paksumpi. Kavereilla ei ollut kulkuneuvoa käsillä joten hyppäsimme kaikki kolme saman skootterin päälle.

Tontilla käytiin kavereiden kanssa palkkaneuvottelu sekä tuleva toimintasuunnitelma läpi. Eli tästä tuonne asti ja tästä tuonne saakka, kaikki muu matalaksi paitsi puut. Ja sitten tästä tuonne perälle asti, kunhan ensin löydän ensin tuolta pusikosta rajakivet. Tilaukseen kuului myös bambu-aidan tekeminen tontinympärille.

Kaverit alkoivat samantien hommiin ja itse painuin etsimään rajakiviä. 1,5h hakemisenkaan jälkeen en löytänyt kuin yhden takimmaisista kivistä. Ne ovat n. 10-15cm korkuisia pieniä betonipötköjä joita on mahdotonta nähdä tiheän aluskasvillisuuden seasta. Harvennukselle on todellakin tarvetta.

Sovimme että haen kaverit 16.30 mutta kun ajelin takaisin ennen neljää niin lompsivat kaverit vastaan. Iltapäivällä oli ollut kova kaatosade ja kaverit olivat päättäneet laittaa kimpsut kasaan ja lähteä kohti kotia. Oletin että hommia ei ole tehty ja työt on jätetty tekemättä sateen takia. Väärä oletus, hommia oli paiskittu todella ahkerasti!

Hyvä, sopivan yksinkertainen, aloitus projektille!

-Lee-

Alkutilanne- löydä rajakivi

Tasoittuu

Työt käynnissä

Tontin kasveja- ehdotuksia mistä kasvista on kyse?

Rannalta tontille päin ja rannan palmu kuuluu meille :-)

Rantaviivaa

#siargao #filippiinit #rakentaminen #tontti #hiekkaranta #palmu

47 katselukertaa
VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT

© 2015 by Kaisa & Lee