© 2015 by Kaisa & Lee

Terävä kulma

January 16, 2016

 

Kuluvan viikonlopun saaren pääkaupungissa järjestettävät juhlallisuudet aiheuttavat ensimmäisen tauon rakentamiseen. Tänään päivällä työmaalta loppui kesken sementti ja puuruuvit. Materiaaleja ei saanut lisää koska pääkaupungissa, Dapassa, olivat juhlien takia lähes kaikki paikat kiinni. Mutta rehellisyyden nimissä, en valita yhtään tilaamatta ja pyytämättä toimitetusta välipäivästä. Ajattelin illalla juoda muutaman oluen ja ehkä jopa viiniä.

 

Työpäivä loppui tänään alkuiltapäivästä ja rakennuksella avattiin rommipulloja ja syötiin possua sekä mustekalaa. Yksi miehistä valmisti kookospähkinän kaavintatyökalun jonka käyttämiseen sain oppitunnin. Nyt tiedän miten saan omien puiden kookospähkinöistä kookosmaitoa.

 

Olen tainnut aikaisemminkin sanoa että näiden kavereiden ammattitaito on huikea. Nyt kun on tehty ensimmäisen mökin pintatöitä niin en voi muuta kuin hämmästellä taas kerran sitä mitä yksinkertaisilla työkaluilla voi tehdä jos vaan osaa. Talon JOKAINEN kulma on hiottu teräväksi, 90-asteen kulmaksi, eikä suurin piirtein sinne päin tehtyä jälkeä näy. Lattian poikkipuita on alettu asentamaan ja omasta mielestäni harvempikin lautoitus olisi riittänyt. Nyt nuo poikkipuu ovat n. 30cm välein. Poikkipuutkin on tehty hard woodista joten vaikka lautaa potkaisee tai yrittää työntää niin se ei taivu yhtään. Jo muutamassa päivässä tuore puu on ottanu itseensä väriä, se näyttää joka päivä tummuvan ja muutuvan punertavammaksi.

 

Lähipäivinä meidän tulee päättää mökkien väri. Ajatukset risteilevät valkoisen, turkoosin, tumman harmaan, poltetun oranssin ja ties minkä välillä...

 

Liukuovien karmit ovat paikallaan 

 

 Lattian tukilaudat ovat jämäkkyydeltään vähintään riittävät

 

 Se on just eikä melkein kohdillaan

 

 Tuo kulma ei ole koskaan nähnyt konetta

 

 Päällä juuri höylättyä puuta. Alempana muutaman päivän sitten höylättyä, väriero on huomattava.

 

Please reload

Arkisto:

Please reload

VESIPUHVELIPÄIVÄKIRJAT